Ana Sayfa Muhabbet Kuşu Muhabbet kuşu kilosu ne kadar olmalı?

Muhabbet kuşu kilosu ne kadar olmalı?

783
0

Muhabbet kuşu kilosu ne kadar olmalı?

Muhabbet kuşu kaç kilo olmalı

Yetişkin ve de sağlıklı bir muhabbet kuşu kilosu ortalama ağırlığı 30 ile 50 gram aralığında olur. Kilolu olanların göğsü dışarı çıkık görünür.zayıfların ise  dışarı çıkan bir omurga kemiği olur.

Evde beslenen kuşlar, yabani kuşlardan daha ağırdır. Çünkü beslenmeleri yabani kuşlarınki kadar çeşitli değildir, üstelik

yiyecek elde etmek için hiçbir şey yapmak zorunda kalmazlar. Bu da onları daha az hareketli yapar, dolayısıyla onlar kadar enerji harcamadıkları için daha kilolu olurlar.

Yapılan araştırmalarda ev ortamında yaşayan   yetişkin  bir muhabbet kuşunun  50 gram’a kadar olması normal sayılıyor. Ancak bu, bazı muhabbet kuşu türlerine göre değişiklik gösterebiliyor. Örneğin ingiliz muhabbet kuşlarında kilo 62 grama kadar çıkabilir.

Yeni bir  muhabbet kuşu   sahipleneceksiniz. Ama  ağırlığını o an için tartamazsınız. Yine de  kilolu olup olmadığını anlayabilirsiniz.Kilolu kuşun göğüs kısmı şiş görünür ve bu şişlikten dolayı göğüs kemiği hissedilmez.

 

Muhabbet Kuşu Kilo
Muhabbet Kuşu Kilo

Eğer sahiplendiğiniz kuş , ortalamanın üzerinde bir kilodaysa beslenmesinde ve yaşam koşullarıda biraz değişiklik yapmanız gerekecek.Bir süreliğine dal darı ve yulaf gibi tohumlarla beslememeniz gerekiyor. Ve oda içerinde her zamankinden daha fazla uçmasına, enerji harcamasına , bu sayede kilo vermesine olanak sağlamalısınız.

Maalesef Obezite olan kuşlar uçmakta zorluk yaşarlar ve gün içinde de  çok fazla hareket edemezler, zamanlarını sürekli tüneyerek geçirirler.

Bunun sonucunda diyabet, kalp rahatsızlığı, nefes almada güçlük çekme , romatizma, kanser  gibi hastalıklar ortaya çıkabilir.

Kilolu kuş nasıl zayıflar

Kuşunuzun kilo vermesine yardımcı olmak için  verdiğiniz yemlerdeki tohum oranları doğru şekilde olmalı. Hazır ambalajlı muhabbet kuşu yemlerinde bu oranlar kuşun alacağı besin değerine göre ayarlanmış. Bunun dışında  yulaf ve dal darı gibi tohumlar kuşun yağlanmasına neden oluyor.Kilolu kuşa bu süre zarfında dal darı ve yulaf verilmemeli normal kiloda olan kuşa da dal darı ve yulaf ödül olarak verilmeli.Ayrıca Kilolu olan kuşun beslenmesi sadece tohumlardan oluşmamalı, düzenli olarak  meyve, sebze ve ve yeşillikler verilmelidir.

Muhabbet kuşu yeminde önemli besin kaynaklarından  biri de peletlerdir. Pelet yeme geçiş yapmak oldukça zor ve sabır ister.  Pelet yemler hakkında  daha önce yayınladığımız videomuzu izleyebilirsiniz.

Hareketsiz kalmak da kilo alma sebeplerinden. Kuşlar küçük kafeslerde  rahat hareket edemez.Kafesleri geniş olmalı ve tünek aralıkları çok yakın olmamalı.  Ayrıca kafes içinde kemirme oyuncakları bulundurarak kuşun bir şeylerle meşgul olması sağlanmalı.Gün içinde serbest bırakılmalı, ve yeterince uçması sağlanmalıdır.Yağlanmadan dolayı uçamıyorsa   parmağınızın üstünede  kanat egzersizleri yaptırabilirsiniz.

Kafesine düzenli olarak banyoluk asabilir ve banyo yapmasını sağlamalısınız.

Her kuş sahibi, kuşunun kilosunu belli aralıklarla takip etmeli. Bu yalnızca kilo kontrolü için değil. Hastalıklarını gizlemede başarılı olan Kuşların sağlıklı olup olmadığı hakkında da önemli ipuçlarından biri. Bir Mutfak terazisinde kuşun kilosunu rahatlıkla tartabilirsiniz.

Muhabbet kuşu neden çok zayıf?

Muhabbet kuşları depresyon, tüy değişimi, ishal ve çok fazla hareketli olmasından dolayı da zayıflayabilir. Bunların dışında zayıflamasının diğer nedeni hastalıklardır. Bu hastalıklar iç mantar ,bağırsak parazitleri, solunum yolu enfeksiyonları gibi hastalıklardır. Bu hastalıklar hemen teşhis edilmeli ve çok fazla ilerlemeden tedavisi yapılmalıdır.

Muhabbet kuşuna nasıl kilo aldırılır?   

Eğer kuşunuz hastalıktan çıktıysa kilo aldırmak için yağlanmaya sebep olacak tohumlar çok fazla verilemeli haşlanmış yumurta ve çeşitli sebzede yeşilliklerle mama hazırlayabilirsiniz.

Bağışıklığını güçlendirmek için probiyotik ve   vitamin takviyesi yapılmalıdır.

Özetle, kuşumuz için, dengeli bir beslenme ve hareketli bir yaşam sağlanmalı. Kafes içinde ve dışında  kuşumuza ait alanlar düzenli olarak temizlenmeli.

Belirli aralıklarla kilosu tartılmalı ve   dışkısı kontrol edilmeli. Yani gözümüz sürekli üstünde olmalı. Bu şekilde  iyi takip ettiğimiz sürece olası bir hastalığın da  önüne geçmiş oluruz.

Yeniden görüşmek dileğiyle hoşçakalın kuşlarınızla mutlu kalın.

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz