Muhabbet Kuşu Yumurta Maması Yapımı Kuşlar için Yumurtanın Faydaları
İçindekiler
Kuşlar için Yumurtanın Faydaları
Yumurtalar, Muhabbet kuşu ve papağan gibi evcil kuşlarımızın vücut fonksiyonlarını daha iyi hale getirmeye ve enerji vermesine yardımcı olabilecek iyi bir protein ve temel besin kaynağıdır.
Yumurta sarısı, hem beynin hem de metabolizmanın sağlıklı gelişmesine yardımcı olabilecek , kolin adı verilen besin öğesini içerir. Kuşunuzun konuşması veya başka numaralar yapması için eğitiyorsanız, bu son derece yararlıdır.
Kuşlarınız düzenli aralıklarla yumurta tükettiğinde, hızlı düşünebilecek ve enerjik olacaklardır. Yumurta kabuğuna gelince, iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Bu, kuşlarınızın büyümesine ve gelişmesine büyük ölçüde yardımcı olacaktır.
Yumurta Maması, evcil kuşların en çok ihtiyaç duyduğu zamanlarda yani tüy değişim dönemi, yuvalama veya stresli olduğu zamanlarda protein takviyesi sağlar. Bunun haricinde kuşlara haftada bir yumurta maması verilmesi kuşların için güzel bir ziyafet olacaktır.
Muhabbet Kuşu Yumurta ne kadar süre haşlanır?
Kuşlarımıza vereceğimiz yumurtaların taze ve organik olmasına özen göstermeliyiz. Yumurtaları güzelce yıkadıktan sonra haşlayacağımız kaba alıyoruz. Yumurtalar kaynamaya başladıktan sonra süre tutun en az 10 dakika ve üzeri bir süre kadar yumurtaların haşlanmasını sağlayın.
Yumurta kabuğu kuşlara verilir mi?
İyice haşlanan yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyuyoruz. Yumurta kabukları Kuşların vücut işleyişinde önemli bir mineral olan iyi bir kalsiyum kaynağıdır. Kalsiyum ise kuşların büyümesine ve gelişmesine yardımcı olur. Yumurta kabuklarını parçalı şekilde vermek kuşunuzun boğazına kaçma gibi bir risk teşkil edebilir bu nedenle kabukları bir havanda döverek toz haline getirebilir, ister mamaya ilave edebilirsiniz isterseniz bir mama kabında ayrıca verebilirsiniz. Özellikle dişi kuşların yumurtlama dönemince mutlaka verilmelidir.
Yumurta maması Yapımı
Haşlanmış yumurtayı bütün yada ikiye bölünmüş şekilde kuşlarınıza verirseniz kemirerek severek tüketirler. Dilerseniz bir çatal yardımıyla yumurtayı ezerek de kuşlarınıza sunabilirsiniz.
Biz genellikle rendenin ince tarafından rendeledikten sonra veriyoruz. Dilerseniz sadece yumurta maması olarak da verebilirsiniz.
Mevsimine göre çeşitli yeşillikler ve sebzeler ekleyerek de yumurta mamasını zenginleştirebilirsiniz. Bizim kuşlarımız ıspanağı çok sevdiği için ince ince doğradığımız ıspanakları rendelenmiş yumurtaya ilave ediyoruz.
Eğer kuşlarınız üreme döneminde iseler rendelenmiş havuç ilave ederek kuşlarınıza verebilirsiniz ancak havucun kızıştırıcı özelliği olduğunu belirtmekte fayda var.
Mama kaplarına eklediğimiz mamaları kuşlarımıza veriyoruz. Ama önemli bir noktayı belirtelim Yumurta çabuk bozulabilen bir besin olduğundan üç saatten fazla kafeste kalmamalıdır. Ayrıca kafes tabanına dökülmüş yumurta kırıntıları da temizlenmelidir.
Yumurta evcil kuşlarımız için her ne kadar faydalı olsa da ölçülü olarak verilmelidir. Yumurtalardaki fazla amino asit ve protein, kuşunuzda bazı davranış değişikliklerine neden olabilir.
Muhabbet kuşlarına ne sıklıkta yumurta maması verilir?
Sağlıklı kuşlara haftada bir yumurta maması verilebilir. Kuluçkada yavrusu olan kuşlara her gün veya gün aşırı yumurta maması verebilirsiniz.
Yumurta Mamasını ister sade ister çeşitli sebze, yeşillik ve tohumlarla zenginleştirerek kuşlarınıza verebilirsiniz. Bisküvi gibi şeker ve tuz içeren hiç bir gıdayı yumurta mamasına eklemeyin. Biz insanların tükettiği bazı gıdalar kuşlarımız için uygun olmayabilir.
Bizlere düşen en önemli sorumluluk kuşlarımızın hastalanmaması için en bakımlarını bilinçli bir şekilde yapmaktır.
Videolarımızı faydalı buluyorsanız beğenmeyi, henüz ev kuşları ailesine abone değilseniz abone olmayı unutmayınız.
Hoşça kalın kuşlarınızla mutlu kalın.
Merhaba Nalan Abla. Ben 8. Sınıfa geçeceğim ve Liseye girmek için bir sınava gireceğim. Sınav zor. Şimdi bunun kuşla ne alakası var diyebilirsin. Kuşum elime, omzuma konuyor. Vücudumda geziniyor. İyi anlaşıyoruz. Kuşla aynı odadayız. Evet, soruna geliyorum. Sorun şu ki online derslere girdiğim zaman kuş ötüyor ve dersi dinleyemiyorum. Kuşla ilgilenmeyi abartıyorum biraz. Derste kuşla oynuyorum. Oynamadığım zaman kuş tellere tutunup yanıma geliyor. Ve ötüyor. Derste başka bir yere aldığım zaman kuşu, bağırıyor, sinirleniyor ve ders bitince geri odama koyduğum zaman elimi ısırıyor. Ne yapıyım kuşu, çok seviyorum onu fakat derslere acilen odaklanmam lazım. Ne yapıyım Nalan Abla? Kuşu göndermek istemiyorum 🙁
Merhaba canım, Normal hayat akışında tabi ki senin sorumlulukların var ve bu sorumluluklarını yerine getirmen gerekiyor. Kuşunla tabi ki ilgileneceksin fakat bu belirli kurallar çerçevesinde yapmalısın. Kuşun ile oynayacağın saatler olmalı ve bu saatleri sen belirlemelisin. Bir düzen içinde onu serbest bırakırsan hem senin hem de kuşun için daha iyi olacaktır.
Teşekkür ederim
Nalan Abla kuşum dışkısını yiyor. Izgarası var ama ızgarasın düşen dışkılarını da yiyor. Vitamin takviyesi yapıyorum hafta bir. Kalamar kemiği kafesinde var, ve yiyor. Nolur çözüm videosu at ☺️